Blogg

Utforska tips, strategier och värdefulla resurser för att lyckas på högskoleprovet. Vår blogg erbjuder allt du behöver för att förbättra ditt HP-resultat och i slutändan nå din drömutbildning.

Carlos Yechouh

Så blir du bättre på DTK

DTK-delen (Diagram, Tabeller, och Kartor) testar förmågan att läsa diagram, tabeller, och kartor. I denna artikeln går vi igenom hur du kan förbättra ditt resultat på denna del.

Philip Björnerud

Anmälan till högskoleprovet 2024

Få all information om anmälan till högskoleprovet hösten 2024 och hur du kan förbereda dig bäst. I denna artikel går vi igenom viktiga datum och tips.

Lucas Rosvall

Bästa tipsen för MEK på högskoleprovet

MEK-delen (Meningskomplettering) testar förmågan att förstå och komplettera meningar, och i denna artikeln går vi igenom hur du kan förbättra ditt resultat på denna del.

Lucas Rosvall

Strategier för att bli bättre på ORD-delen

Upptäck effektiva strategier för att förbättra din ordförståelse på högskoleprovet. Lär dig använda rätt verktyg, öva regelbundet under tidspress, och exponera dig för nya ord.

Jonathan Köre

Hur många får 2.0 på högskoleprovet?

Här dyker vi ner i statistiken för att se hur många som får 2.0 på högskoleprovet, men även hur många som får de andra poängen.

Lucas Rosvall

Hur svårt är högskoleprovet?

De allra flesta upplever att det svåraste under högskoleprovet är tidspressen. Att effektivt kunna fördela sin tid på flera uppgift, samtidigt som man är noggrann, kräver övning och planering.

Philip Björnerud

7 tips för att lyckas på högskoleprovet

Funderar du på hur du kan maximera dina chanser att lyckas på högskoleprovet? Du är inte ensam. Varje år gör tusentals studenter högskoleprovet, ett prov som kan öppna dörren till din drömutbildningen.